En vanlig onsdag på UoGuelph

Klockan 8 ringer mobilen och jag sträcker mig efter mobilen så kvickt som möjligen går för att inte väcka min australienska room-mate som sover 2 m bort.  Värmen i duschen är precis över minimum och det tar inte mer än 5 minuter innan jag hackar tänder och tvingas klä på mig för att inte frysa. Därefter äter jag dagens viktigaste mål, nämligen frukost! En högst okomplicerad blandning av havregryn och sojamjölk i en kaffemugg  brukar räcka för att starta dagen, därefter är det dags att slänga ihop lunchen i en brunpapperspåse som åker med i ryggsäcken under dagen.
Vägen till skolan är kort men intensiv. Det kan liknas lite vid ett tunnelbanesystem i en storstad där alla studenter avslutar sina lektioner samtidigt, det gäller därför allt som oftast att stirra ner i marken och gå med bestämda steg för att inte krocka med någon. Väl framme i lektionssalen har jag etablerat ett kompisgäng som jag sitter med under föreläsningarna.
Under onsdagarna har jag generellt sett inte så jättemånga lektioner att skryta om. Dagen börjar  därför ganska lugnt med Food Microbiology, följt av Food Processing.  Klockan 11.20 är jag klar med dagens föreläsningar och då brukar jag oftast möta upp andra utbytesstudenter i biblioteket för att skriva en av alla tusen uppgifter vi har fått under terminen. Just denna onsdagen filar jag lite extra på labbrapporten om Listeria monocytogenes i ready-to-eat foods som har deadline på fredag. Därefter fortsätter jag med med läxan i matte, aka Food Processing där jag räknar på hur länge jag måste värmebehandla ett specifikt livsmedel, för att effektivt avdöda mikroorganismer med en log cykel, för att försäkra mig om att livsmedlet är säkert för konsumenterna.
När klockan sen börjar närma sig 17, vilket den oftast gör alldeles för snabbt, packar jag ihop mina saker för att hinna med ett Zumba pass med andra utbytesstudenter. Just ikväll skall jag och tre andra tjejer käka på skolans pub. Många av oss är väldigt stressade just nu efter midterms för att hinna med alla inlämningsuppgifter. Det var allt för en typisk onsdag på University of Guelph.
En laboration i Food Processing där vi undersöker hur lång tid gelatinisering i en potatis tar, för att sedan motivera hur denna kunskap kan appliceras i industrin.
Publicerat den
Kategoriserat som Min vardag

av sicn0001

Hej och välkommen till SLU:s student blogg. Jag som ansvarar för denna sida, heter Signe Christerson och jag läser andra året Agronom med inriktning Livsmedel. Här kan du följa min vardag, ställa frågor och läsa mer om hur det är att plugga på SLU.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.