En helt vanlig dag

Nu gäller det, vi har i princip inläsning hela veckan för att vara redo inför tentan som ligger den 29 november. Som vanligt har jag dock fyllt upp min vardag med både plugg, men även med arbete.  Veckan inleddes med en föreläsning om ”Nya grödor mot svält” där vi pratade en hel del om de metoder som finns för att genmanipulera växter till vår fördel, både när det kommer till föda, men också hur man med hjälp av transgena växter ”naturligt” kan sätta in gener som gör dem mindre attraktiva hos skadedjur. Högst aktuell och spännande föreläsning som väckte en del frågor rörande transgena växter och den allmänna synen.
För att fånga ”the essence” av dagen så började den 9.30 med ett hopp ur sängen, för att till min förvåning mötas av ett vitt Uppsala. Troget hoppade jag dock upp på min stålhingst som stod kedjad vid husväggen, för att bege mig ut till Ultunas fagra ängder, där en sal med frostbitna andra studenter satt och väntade på föreläsaren Eva. Väl framme, lite smått svettig och glad satt föreläsningen igång! Kl 12.05 var det sedan dags för lunch där ett möte med insparksgruppen, även kallad Småttingkommiten, stod på schemat. Det är ganska vanligt med lunch-möten med utskotten man är med i för att bestämma kommande event eller större händelser. Detta möte handlade främst om vilken mat som skulle lagas till lördagens VK-middag, en middag med veterinärer, Ulsare och Teknologer.
Därefter var det dags att bege sig till skolans bibliotek för tentaplugg, varvat med fikapaus med Mark & växt-gänget. Kl 17.13 bestämde jag mig för att inte gå till kårmötet, som skulle hållas 17.30. Istället packade jag ihop mina saker och fick syn på Bella, en tjej som jag lärde känna på spexet under mitt första år på Ultuna.  Vi bestämde oss för att cykla tillbaka till stan med största försiktighet på de hala vägarna. Väl hemkommen kokade jag upp lite te, lagade lussebullar och fortsatte att läsa in det sista i kapitlet som jag inte hann avsluta i skolan.  Sen tittade jag på klockan 23.32 och insåg att det nog var läggdags för mig. Det har varit en bra dag, intressant föreläsning, ett lunchmöte med SMK och de sociala kontakter som jag skapat under min tid här på Ultuna, gör att jag trivs så bra på SLU!
En effektiv paus mitt i plugget är alltid bra, om man är livsmedelsagronom tar man tillfället i akt och lagar upp Lussekatter till kursare
Publicerat den
Kategoriserat som Min vardag

av sicn0001

Hej och välkommen till SLU:s student blogg. Jag som ansvarar för denna sida, heter Signe Christerson och jag läser andra året Agronom med inriktning Livsmedel. Här kan du följa min vardag, ställa frågor och läsa mer om hur det är att plugga på SLU.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.