Djuskyddskonferens


Publicerat den

Vi studenter fick äran att delta på årets Djurskyddskonferens. Det pratades och diskuterades om nya djurskyddslagar bla, mycket viktigt!

En fundering om framtiden.


Publicerat den

Jag är en väldigt målmedveten person. Ofta så ser jag alltid ett mål eller en färdig produkt när jag tar mig ann någonting. När jag valde utbildning så funderade jag mycket på framtiden, dvs jobb och vad jag kommer kunna göra efter examen. Har jag igen slutlig bild känner jag mig inte driven eller motiverad.… Fortsätt läsa En fundering om framtiden.

Ultuna näringslivsdag


Publicerat den

Igår var det Ultuna näringslivsdag! Det var många företag som medverkade och stod vid en monter. Ett perfekt tillfälle för inspiration och för att mingla runt för att se vad som finns och vad man kan arbeta med i framtiden. Jag tycker att det är väldigt trevligt med dessa dagar då det faktist är svårt… Fortsätt läsa Ultuna näringslivsdag

Hälsa och stress.


Publicerat den

Både människor och djur har förmågan att känna stress. Det finns bra stress som många gånger är nödvändig. Den kan göra oss produktiva samt, i djurensfall, skydda dem från livsfara. Sedan finns det dålig stress. Det är kort och gott en stress som igentligen aldrig avtar, som tillslut påverkar allmäntillståndet och leder till ytterligare bestående… Fortsätt läsa Hälsa och stress.

Etologi och Djurskydd


Publicerat den

Våran nya kurs heter Etologi och djurskydd. Jag har sett fram emot denna kurs och ser fram emot att lära mig massor om just ämnet. Vi kommer att få sitta på många intressanta föreläsningar. Hittils har vi fått lära oss lite om varför djuren beter sig som dom gör, vad ett problembeteende är och hur… Fortsätt läsa Etologi och Djurskydd

Norrland nästa.


Publicerat den

Ikväll tar jag tåget upp till Norr. Jag och Timon ska sitta och åka heeeeela natten, för exakt så länge tar det faktist med tåg. Jag tycker att det är mysigt att åka tåg och gör det hellre än flyger, dock föredrar jag att ha en hel kupe för mig själv, men det blir genast… Fortsätt läsa Norrland nästa.

Drevjakt och sittning.


Publicerat den

Jag fick följa med på Drevjakt med Ultuna jaktklubb i Lördags. Det var första jakten för iår så det var riktigt spännande. Jag har varit i skogen med pappa, men aldrig på drevjakt på detta vis. Jag vaknade upp med tuppen och såg snabbt att det öser ned ute. Det var det enda tråkiga med… Fortsätt läsa Drevjakt och sittning.