Anatomi


Publicerat den

Idag började vi Anatomidelen i vår kurs. Jag har varit lite nervös för detta då vi har dissektioner på schemat. Vi ska ju lära oss hur djur ser ut både ut och invändigt. Vi kommer att studera skelett, muskulatur, leder och organ bl.a och allt detta ska vi tom få ta på. Men, det gick… Fortsätt läsa Anatomi

Våran första tenta.


Publicerat den

Igår skrev vi våran första tenta i Matematik och statistik. Det är alltid nervigt inför en tenta, men jag känner mig hyfsat van efter basterminen och fyra stycken högskoleprov. Nu får man hålla tummarna att man blev godkänd. Det är alltid lätt att snurra till det på olika matte tal tycker jag, ibland har jag… Fortsätt läsa Våran första tenta.

Jägarstudier


Publicerat den

Nu är vi igång! Vi kommer att ha föreläsningar/lektioner en gång i veckan ända tills december då vi skriver teoriprovet. Träna in skyttet gör vi på våren. Det känns riktigt roligt och blir en riktigt utmaning! Blir ett extra ämne att studera, men med planering och diciplin kommer det att gå! Det är många som… Fortsätt läsa Jägarstudier

På svampjakt.


Publicerat den

Det var den helgen det, och snabbt gick det. Matematik & Statistik tenta närmar sig så jag har haft näsan i räknehäftet och matteboken. Nog tog vi oss ut på svampjakt och några öl på Norrlands trots tentaplugget, lite måste man ju leva. Nu går det utav bara farten, måndag, nya möjligheter, nu kör vi,… Fortsätt läsa På svampjakt.

There is no planet B!


Publicerat den

Nyligen höll Greta Thunberg ett riktigt rörande tal som visats överallt på sociala medier. Det får en att tänka efter! Det är mycket tragiskt hur många som förnekar att vi håller på att förstöra våran fina jord. Men det är många av oss som är medvetna och som kämpar för att leva hållbart och miljövänligt. För att… Fortsätt läsa There is no planet B!

Lövsta och Billinge gård.


Publicerat den

Inom våran kurs har vi ett projektarbete. Vi är delade i grupper och har blivit tilldelade ett djur, min grupp fick mjölkkon. Jag blev riktigt glad över djurslaget, då det känns som att jag fått ett intresse för kon och mjölkproduktionen på denna korta tid. Dels så har jag fått vara med korna på Lövsta… Fortsätt läsa Lövsta och Billinge gård.